We hebben de laatste maanden enige commotie gehad over financiële wantoestanden, zelfverrijking, fraude, prijsafspraken, maar ach…
Zo langzamerhand pakt onze oude economie de draad weer rustig op en gaat ieder weer zijn onveranderde gang.
Voor fundamentele wijzigingen hoeven we niet bang meer te zijn en er zijn een paar personen ‘geslachtofferd’ nou ja ze moesten even heel zachtjes ‘sorry’ zeggen.
De politiek laat het er wel weer bij zitten. De consumenten gaan vast wel weer consumeren en anders gooien we er wel weer even een marketingoffensief tegen aan.

Kortom, de benzineprijzen stijgen weer. De luchtbel wordt weer gevuld met ‘gebakken lucht’ en de koersen vliegen weer omhoog.

Is het vertrouwen terug?
Zeker niet! In de politiek al jaren niet en in de bankwereld zal het nog wel jaren duren. Een goede naam herstellen is een kwestie van lange adem. Laten we dus maar weer gaan voor het snelle succes, de hoge bonussen en de ‘humbug’. We organiseren wel weer een onderzoek, dat alle gedane zaken analiseert en uitkomt op de conclusie dat eigenlijk niemand de schuld heeft. Het ons ook maar overkomen is en alles toch wel redelijk is afgelopen.

Het moet echt anders, maar hoe geven we het juiste zetje?

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »