Topsalarissen/bonussen

Topsalarissen/bonussen

Rate This

Elke week komen er nieuwe onthullingen van exorbitante bonussen, salarissen en aan hardwerkende medewerkers niet te verkopen verschillen in inkomen en beloning. Toch lijken de opstrijkers van deze gelden er weinig scrupules mee te hebben. Ondanks het feit dat het vaak om inkomen gaat, dat niemand ook maar ooit zal kunnen opmaken, wordt het vanzelfsprekend gevonden dat dergelijke beloningen worden verstrekt en geïncasseerd.

Matiging zou zo veel problemen in de wereld kunnen oplossen. Al eerder is gepleit voor genoeg! Al veel meer voor rechtvaardige verdeling van beschikbare middelen, grondstoffen enz… Het lijkt een onuitroeibaar menselijk probleem!

jacht

Het meest verontrustend vind ik dat er geen enkel plafond lijkt te bestaan!  Regelmatig ontvang ik mails met foto’s, presentaties en video’s van wat mensen, die niet weten wat ze met hun geld moeten doen, aan luxe, weelde, bling-bling en nutteloosheid laten produceren ten koste van (schaarse) grondstoffen, die de totale wereldbevolking zo hard nodig heeft. Er is niets nieuws onder de zon. Vroeger kon men er ook wat van. Kijk maar naar de bouwwerken die er in de geschiedenis door de ‘have’s’ zijn neergezet. Protserigheid en pronkzucht is en was hen niet vreemd.

Toch is dit tegennatuurlijk voor een biologische soort, die in kuddevorm leeft en met problemen m.b.t. het voortbestaan wordt geconfronteerd.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »