belastingparadijzen

Omdat het wettelijk mogelijk is, verdelen multinationals en vermogende particulieren (een groot deel) hun geld over diverse belastingparadijzen. Zodat de Belastingdiensten belastinggeld, dat wel alle gewone inwoners van een land ophoesten, mislopen! De wetgeving hierop zal internationaal moeten worden aangepakt wil het resultaat opleveren.

Nog een titanenklus voor politici, die hun taak serieus nemen!

Cyprus lijkt hiervan nu een goed voorbeeld, maar de echt stinkend rijken zullen hun vermogen wel wereldwijd over verschillende belastingparadijzen hebben verdeeld. Zij ontspringen -zoals gebruikelijk- waarschijnlijk wel weer de dans, hoewel ze nu wel iets hebben moeten inleveren. Maar hoeveel hebben ze door de gunstige voorwaarden van dit belastingparadijs verdiend?

3 reacties op “Belastingparadijzen”

torodeboroZegt:

25 maart 2013 om 18:15

Nederland is voor veel bedrijven ook zeer gunstig als postbusadres. De Rolling Stones bijvoorbeeld zijn officieel ook gevestigd in Amsterdam.

RichardZegt:

6 mei 2013 om 14:04

Ik vind het zo min mogelijk belasting betalen een plicht van iedere nederlander.
Of dacht je dat jou centen goed besteed worden door de jongens en meisjes in het Haagse?

gerardvanb Zegt:

6 mei 2013 om 14:32

Algemene voorzieningen moeten wel ergens van betaald worden. De jongens en meisjes in het Haagse doen hun best, daar ga ik van uit. Helaas is de arrogantie van politici echter vaak zo groot, dat ze niet meer (willen) luisteren, prestigeprojecten najagen en onnodig geld uitgeven. Helemaal mee eens!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »