Hoe lang nog?

De ‘crisis’ sukkelt voort. De waarschuwingen blijven aanhouden. De een na de ander poneert een ‘oplossing’. We moeten meer uitgeven. We moeten sparen. We moeten de tering naar de nering zetten. Men ‘blaat’ maar wat!

Maar…. wat gaat rustig door?

De fraudezaken volgen elkaar in steeds hoger tempo op. De bonussen blijven! Banken berekenen de ‘vreemdste’ kosten door. Risico’s blijven afgedekt -dus afgewenteld op ons- en ‘missers en wanbeleid’ blijven zonder gevolgen! (Zelfs voor de bonussen).

Hoe lang nog? Geef het volk ‘brood en spelen’. Tijdens Tour de France en voetbaltoernooien gaat men niet ‘op de barricades!’ Bovendien levert de televisie voldoende vertier en de supermarkten blijven voldoende voedsel en drank aandragen.

Bovendien…. Solidariteit is uit!

Hoe lang nog voor -ook in Nederland- spontaan massaal protest ontbrandt tegen de ‘misstanden van deze tijd’?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »