Vluchtelingen – Vrijheid – Verantwoordelijkheid

Rate This

Vanmorgen op moederdag weer een tv-uitzending over de Stichting Vluchteling gezien. Reddeloze moeders, apathische moeders, uitzichtloze moeders. Tientallen, honderden, duizenden, miljoenen(?) Hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe kan dit nu eigenlijk?

Gesloten grenzen
De wereld staat 71 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog steeds in brand. Rijken worden steeds rijker! Er zijn een record aantal miljardairs bijgekomen! Politici praten en lossen weinig op. Wie is hiervoor nu verantwoordelijk?

Zijn wij dat, die worden verzocht slechts € 5,- per maand te doneren aan een particulier initiatief dat iets aan de vluchtelingen doet? Ik heb bij dit soort uitzendingen steeds aanvallen van machteloze woede. Dat degenen, die we hiervoor hebben gekozen / aangesteld,  juist ook om dit soort problemen aan te pakken, hiertoe niet bij machte zijn. Dit wel constateren, en verder gaan tot de orde van de dag!

Voelen zij zich niet verantwoordelijk? Wie zijn dan wel verantwoordelijk? Waarom kan de VN, een miljarden verslindende praatgroep; Regionale politiek (EU bijv.), ook niet goedkoop; landelijke politiek -met als donateur de gewone burger- inkomstenbelasting, heffing zus en heffing zo, 21% (een vijfde) van alles dat wordt geproduceerd en geconsumeerd; en de door de centrale overheid afgeknepen lokale politiek, die dan ook nog praat en praat en praat.

moederdag

Ik voel me machteloos. Voel me absoluut niet verantwoordelijk. Was wel altijd zeer betrokken als hulpverlener, maar constateer helaas dat de verantwoordelijken, hun verantwoordelijkheid niet nemen en “Dit nooit meer!” De slogan, die 70 jaar geleden als vanzelfsprekend leidraad was voor alle opbouwwerk na de verwoesting, vergeten zijn en werkelijke keuzes niet worden gemaakt.

Inkomsten van wapenindustrie voor aanleg van wegen? Vrije markt voor verrijking van enkelingen? Voedselindustrie die fraudeert en boeren uitknijpt? Zelfregulering werkt blijkbaar niet. Ook niet bij de politici! Hen houd ik verantwoordelijk voor de dingen, die niet worden gedaan en zij zouden moeten doen!

Het ultieme moederdagcadeau is volgens mij moeders de kans geven te zorgen voor gelukkige kinderen. Er is nog zeer veel te doen. Fijne moederdag!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »