Rate This

Ik had na een jeugd met een koude oorlog, een heilloze wapenwedloop met kernwapens, voortdurende brandhaarden over de gehele wereld, een steeds grotere kloof tussen arm en rijk en het concentreren van alle financiële macht naar steeds minder egoïstische personen, natuurlijk buiten een megalomane buiten de werkelijkheid levende, geweld niet schuwende, leugenachtige despoot gerekend in een Rusland, dat decennia geleden nog tot de grootmachten werd gerekend.

En dat in een wereld waarin het internet ieder mens kan informeren. Waar veiligheidsdiensten elkaar nauwlettend in de gaten kunnen houden en waar redelijk consensus bestaat over normen en waarden m.b.t. menselijkheid.

Dat er nog een lange weg te gaan is is wel duidelijk. Het ideaal is nog ver weg. Maar een escalatie van deze orde had ik toch ècht niet voor mogelijk gehouden.

Waar is de universele menselijke deugd gebleven? Waar is de ratio? Waar de wijsheid dit te stoppen en terug te keren op het pad van de geleidelijke eenwording van de mensheid t.a.v. het overleven op deze kwetsbare planeet?

Geweld lost niets op! Wapens zijn -onterecht- het sterkste in de discussie. Daar valt niets aan te veranderen. Degene met een nerveuze wijsvinger is in staat werkelijk ALLES te veranderen. Zonder daarover goed te hebben nagedacht en zonder zich te realiseren wat de gevolgen kunnen zijn.

Ik wens alle weldenkende bewoners van deze aarde de wijsheid toe nu eindelijk een werkelijk einde te maken aan ALLE -veelal financieel zeer winstgevende- economische activiteiten gericht op destructie, ontwrichting, doden en eigenbelang.

Alleen als ieder weldenkend mens zich richt op delen, verbeteren van de leefomstandigheden voor iedereen, beschermen van het klimaat en voortbestaan van de soort, kunnen we nog generaties lang op deze aarde voortbestaan.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »