Rate This

En hoe verschrikkelijk –en waarschijnlijk wáár– de opmerkingen over Poetin.
© RONALDO SCHEMIDT / AFP Zelensky: “Ik huil niet meer. Ik kan niet meer huilen”:

Ja, ik haat Rusland, Russische soldaten. Ik maak daar geen geheim van. En ja: dat voel ik als ik de foto’s zie van vermoorde kinderen die geen armen of benen meer hebben. Het is verschrikkelijk. Als vader denk ik natuurlijk aan mijn kinderen en dan stel ik me zoiets voor. Ik weet hoe het is om een ​​kind op te voeden en het te zien opgroeien en dan zie je deze foto’s van dode kinderen. Afstuderen, trouwen, de ouders van deze kinderen zullen dit allemaal nooit meemaken. Hun toekomst is gestolen.”

Volodymyr Zelensky sprak zaterdag met Welt. “Ik huil niet meer. Ik kan niet meer huilen. De eerste dagen na de ontdekking van de gedode burgers in Bucha waren erg moeilijk. Ik had voortdurend natte ogen. Kijken naar de dode kinderen is ondraaglijk. Je kunt niet wennen aan deze rampen. Maar uiteindelijk raak je eraan gewend, als ik heel eerlijk ben.”

Weet je wat het probleem is? Ik weet niet eens zeker of Poetin begrijpt wat er gebeurt. Terwijl ik geïnformeerd ben over elke raket, elke aanval op onze steden, elke dode, weet ik niet zeker of hij weet wat er gebeurt. Hij gaf een bevel. Hij weet niet hoeveel mensen sterven, hoeveel kinderen, hoeveel huizen zijn verwoest. En het boeit hem ook niet. Hij wil gewoon zijn doel bereiken.

“Het is erg moeilijk om in slaap te vallen. Ik lees, ik kijk naar het nieuws, ik woel. Meestal weet ik achteraf niet meer wanneer ik in slaap viel.”

Bron(nen): Die Welt 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »