Hoe hypocriet kan men in Nederland zijn. Al sinds 1996 praat men volgens prins Willem-Alexander over het herinvoeren van vakleerkrachten lichamelijke opvoeding op de basisschool. Is er wat hem betreft nu ineens interesse voor dit item, omdat zijn dochters hiervan zouden kunnen gaan profiteren in de nabije toekomst?

Jarenlang was ik overtuigd lichamelijke opvoeder op diverse basisscholen.
Door besturenfusies bleken de bestuurders steeds verder van de dagelijkse lespraktijk af te komen staan en werden onderwijsvoorzieningen afgestreept tegenover schoonmaakkosten. Mede dankzij de lump sum financiëring die de overheid invoerde.

Bezuiniging na bezuiniging volgde en dit ging voornamelijk  ten koste van de ‘extraatjes’ zoals bijvoorbeeld de speciale gymleraar, een bewegingsexpert.

Dat dit gevolgen heeft gehad zien we nu o.m. aan de bewegingsarme basisschooljeugd en het grote aantal te dikke basisschoolleerlingen.

Hoe komt dit, vraagt men zich af en de politiek laat een duur bureau maar weer ‘ns onderzoek doen, naar een conclusie die ik met mijn gezonde ‘boerenverstand’ al kan bedenken: de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op de basisschool is dankzij het wegbezuinigen van de vakleerkracht lichamelijke opvoeding zienderogen achteruit gegaan.

Zo kan ik ook nog wel iets bedenken op het gebied van de ouderenzorg, de politie en de absurde privatiseringsdrift van diezelfde overheid.

Het moet echt anders en zal prins Willem Alexander hiertoe nu een eerste stap zetten ingegeven door eigenbelang?

Één reactie op “Hypocriet”

ria de witteZegt:

in al die jaren sinds 1996 heeft de PvdAsocialen het meest in het pluche gezeten in de regering. Zij zijn verantwoordelijk en de schuldige aan deze nalatigheid.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »