Ik ben erg boos over de O N A C C E P T A B E L E, grove, brutale inmenging van de landelijke politiek in de gemeenteraadsverkiezingen van 2010!
Ook de media gaan in deze zeker niet vrijuit. Je kon immers de laatste weken niet om de landelijke partijen heen! Elk radio- en televisie-reclameblok was gevuld met landelijke politieke boodschappen.
De ongesubsidieerde plaatselijke politieke partijen kunnen hier nimmer iets tegen inbrengen! 

Democratisch volkomen onjuist!
Hoe dit verschijnsel in een stevig landelijk protest is om te zetten is nog niet duidelijk.
De kiezer heeft weliswaar gesproken maar de opkomst was laag!
Alle media-aandacht ten spijt geeft deze verkiezingsuitslag geen representatief beeld van de huidige politieke verhoudingen. En… de gemeentelijke politieke verhoudingen zijn niet zuiver naar voren gekomen. 
Voer voor politicologen!

Ik ben overigens zeer blij met de verhelderende analyse van Aad Verbaast:

http://www.vkblog.nl/bericht/303754/De_weggegooide_stemmer

5 reacties op “Landelijke politiek manipuleerden gemeenteraadsverkiezingen”

edu Zegt:

4 maart 2010 om 08:40

Wat een onzin zeg. Ten eerste zetten lokale afdelingen van landelijke partijen altijd al graag politieke kopstukken uit Den Haag in. Dat gebeurt al zolang er sprake is van het huidige kiessysteem. En ten tweede is het de media die er iets grootst van hebben gemaakt door de komende landelijke verkiezingen te koppelen aan de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Uiteraard doet de media dat; daardoor worden die lokale verkiezingen tenminste een beetje interessant voor de grotere media.

Gerard van Broekhuijsen Zegt:

4 maart 2010 om 13:09

Mijn ageren tegen de (in mijn ogen ongeoorloofde inmenging van de landelijke politiek in de gemeentelijke) af te doen als onzin verwerp ik ten stelligste.
OMDAT dit al jaren door de landelijke politici gedaan wordt… en de media dit wel MOETEN ondersteunen om de gemeentelijke verkiezingen interessant te maken voor de grotere media…
Het neemt niet weg dat het DOEL VAN DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN geweld wordt aangedaan.
Dat is de kern van mijn kritiek.
Daarbij komt nog dat diezelfde landelijke politieke organisaties de subsidiëring van plaatselijke politieke groeperingen niet faciliteert.

Aad Verbaast Zegt:

4 maart 2010 om 16:35

De verkiezingsdebatten in de media gingen ook nog eens enkel over landelijke thema’s. Gemiste kansen inderdaad.

ria de witteZegt:

4 maart 2010 om 23:20

PvdA verliest 639 zetels. Bos: “We zijn terug!”
De PvdA van Wouter Bos verloor gisteren een aardverschuivende 639 (raads)zetels en is daarmee met afstand de grootste verliezer van GR2010. Dat mocht de pret niet drukken. “Voor iedereen die het nog niet wist of niet wilde geloven: de PvdA is weer terug. We waren al doodverklaard en begraven maar zijn met strijd, zelfvertrouwen, nederigheid en idealisme teruggekomen,” aldus een opgewekte Wouter Bos. Oud-staatssecretaris en groot politiek denker Sharon Dijksma wist het zeker: bij de gemeentereaadsverkiezingen zouden ook wel eens regionale factoren kunnen hebben meegespeeld in de uitslag. „Je ziet dat we in traditionele rode bolwerken als Enschede goed scoren. Al is het natuurlijk duidelijk dat deze verkiezingen door de nationale politiek zijn gedomineerd.” Regionale factoren die van invloed zijn op gemeenteraadsverkiezingen: dat is inderdaad een inzicht dat in het land nog lang zal natrillen. Goed, het is voorbij, het is gedaan. Iedereen en alle partijen gefeliciflapstaart en dat jullie allen het maar net zo goed mogen doen op 9 juni a.s. Vandaag mogen jullie voor een keer uitbrakken. Stuurt er nog iemand even een bloemetje naar Ad Melkert Agnes Kant?

Gerard van Broekhuijsen Zegt:

4 maart 2010 om 23:26

Echt! De politiek is vervreemd van hun kiezer! Het ergste is echter dat ze het zelf niet in de gaten hebben en zelf heilig geloven in hun gelijk. Vaak wordt dit nog ondersteund door het een of ander onderzoeksbureau en dan is het helemaal HUN waarheid.
Het moet echt anders….

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »