We hebben het al vaker meegemaakt. Onze media zijn na Rome al voortdurend bezig met het ‘opkloppen’ van alles wat straks op donderdagavond in Rotterdam een televisieavond van jewelste moet gaan worden.
Kijk, de hooligans gaan er heus wel voor. Het is hun ‘kick’. Dat deze nu gegarandeerd een extra dimensie krijgt is voor hen precies wat ze willen.
Het voetbal?
In Rome werd er al nauwelijks over gesproken.
Waarom kreeg trouwens die Feyenoord hooligan zo vlak voor de wedstrijd Roma – Feyenoord spreektijd tijdens Jinek? 

Waarom wordt niet -zoals in de psychologie al jaren met succes wordt toegepast- negatief ongewenst gedrag genegeerd en ‘overwoekerd’ door het positieve, de aandacht voor bijvoorbeeld de wedstrijd en al die toeschouwers die genieten.

Positive Reinforcement. Het werkt in het gevangeniswezen en ook het onderwijs. Laat onze media donderdag zoveel mogelijk negeren wat wordt gevreesd. Niets ervan in beeld brengen dus. Het is vaker gedaan en de enige mogelijkheid de hooligans NIET te geven wat ze willen. AANDACHT en SENSATIE voor de KICK!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »