Niet leuk om te lezen

Helaas hebben we tegenwoordig wereld’leiders’ die openlijk belijden dat de economie; het kapitaal en de welvaart gaan vóór de algemene gezondheid van de bevolking. Nee, ik noem geen namen, namen noem ik niet.

Maar hòe dan de economie weer zou moeten worden opgestart??? Alle activiteiten om geld te verdienen? Doorgaan met de ontbossing, waar al zo lang tegen gewaarschuwd wordt? Doorgaan met de mijnbouw naar grondstoffen voor innovatieve gebruiksvoorwerpen, die nu onmisbaar zijn geworden/(gemaakt?) Doorgaan om de bonussen van de topmensen te kunnen uitkeren? Doorgaan om de voetbalclubs

Onze aarde! Onze levensplek, die we met z’n allen moeten delen als één groot -in evenwicht verkerend- eco-systeem!

Is dit niet een onvoorzien uitgelezen ogenblik om de werkelijke oorzaken van deze pandemie te onderzoeken. Te kiezen wat werkelijk belangrijk is? Kritisch de ‘uitbuiting’ van grondstoffen tegen het licht te houden? Kijken hoe de mondiale geldstromen lopen? Een gigantisch oorlogsbudget voor de mondiale samenwerking tegen deze onzichtbare ‘vijandige’ levensvorm beschikbaar te maken!

Er zijn ‘wereld’leiders die stelselmatig de wetenschappelijk verzamelde kennis ontkennen. De waarschuwingen, die hen niet goed uitkomen negeren. Hun contributie aan de ‘logge, politieke’ instituten voor wereldwijd onderzoek opschorten en doorgaan met hun:”Ikke, ikke en de rest kan stikke!” politiek. Nee, ik noem geen namen, namen noem ik niet.

Bron: De Standaard “Waarom de mens verantwoordelijk is voor deze crisis.”


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »