Computable – vrijdag 18 augustus 2006
Managers hebben weinig vertrouwen in telewerkers. Managers zijn nog altijd terughoudend bij het organiseren van mobiele- en thuiswerkmogelijkheden voor werknemers. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan vertrouwen in medewerkers.
Dit blijkt uit onderzoek van Mitel, leverancier van oplossingen op het gebied van ip-telefonie, onder tweehonderd managers van bedrijven in Groot-Brittannië. Bijna de helft (42 procent) van de ondervraagde managers geeft aan dat zij medewerkers niet laten telewerken, omdat ze niet kunnen zien of de medewerker aan het werk is.

Bijna 30 procent van de managers denkt dat het personeel dat op afstand werkt kortere dagen maakt. Verder denkt 14 procent dat telewerkers minder hard werken. 30 procent van de managers is daarom geneigd minder snel telewerkers te promoveren dan werknemers die wel fysiek aanwezig zijn.

Slechts een kwart van de bedrijven met minder dan honderd werknemers biedt de mogelijkheid tot telewerken. Bij bedrijven van meer dan honderd werknemer ligt dit op 70 procent.

Redenen om werknemers wel thuis te laten werken zijn het regelen van een flexibele werkomgeving (27 procent), verbeteren van de klantenservice (28 procent) en de mogelijkheid om meer te halen uit de bestaande technologie-investeringen (27 procent). Rian van Heur

Reeds in 2006 schreef ik -in opdracht van mijn toenmalige manager ICT- een rapport over thuiswerken. Toentertijd -dus al decennia geleden- was het niet anders dan nu. Andere voordelen, die ik toen aanvoerde, waren: minder files en een grotere productiviteit van werknemers. Dat er een coronacrisis nodig is om een omslag in de halsstarrige vooroorden van deze managers te forceren!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »