Hoe krijgen we hier als Europeaan echt vertrouwen in?

Nu -in ieder geval- zeker niet door ‘Europeaantje te pesten’! Een voorbeeld:

Duitse milieusticker

Je kiest -als milieubewuste automobilist- voor een hybride auto. Je gaat voor een midweek -zoals vele andere Nederlanders- naar het Sauerland. Je bezoekt één van de mooie middeleeuwse steden. Je parkeert de auto in een parkeervak en betaalt de parkeerkaart. Bij terugkomst blijkt er toch een brief onder de ruitenwisser te zitten. Van de Überbürgermeister von der Üniversitätsstadt Marburg.

Ik heb het aangedurfd zonder milieusticker in een milieuzone te rijden en krijgt daarvoor een boete, die nog verder kan oplopen als ik verder rijd. Hierdoor verontrust heb ik direct daarom bij een garagebedrijf zo’n sticker ad € 5,- aangeschaft.

Ik ben laaiend!!!

Natuurlijk heb ik het advies van mijn rechtsbijstandsverzekering opgevolgd en deze bekeuring betaald.

Maar…

Ik zou wensen, dat de Europese justitie eens de prioriteit legt bij het bestrijden van de zware criminaliteit en het ontwijken van belastingen door de ‘witte boorden’.

Prent

Bijgevoegde brief komt op mij over alsof ik een verschrikkelijk vergrijp heb begaan door met mijn hybride ‘milieuvriendelijker’ auto door een milieuzone te hebben gereden zonder de voorgeschreven milieusticker van € 5,-. (Die ik inmiddels wel al -achteraf tot mijn SPIJT!!!- uitsluitend door dit bedrag te betalen heb aangeschaft).
Vaak wordt een afweging gemaakt over de ernst van een vergrijp en de daarbij vastgestelde sanctie.

Nooit meer naar Duitsland!

Mijn email naar het regeringspresidium Kassel, waarin ik hen foto’s stuurde van mijn auto voorzien van een sticker en een bedankje voor het aangename bezoek aan hun mooie stad trek ik terug.
De betaling heb ik vergezeld doen gaan door de in het Nederlands gestelde verklaring: “Mij zien jullie nooit meer als bezoeker aan Duitsland terug.”

Dit in navolging van mijn vader, die in op 14 april 1945 zijn fusillade heeft overleefd ten koste van zijn tweelingbroer, die per vergissing in zijn plaats als gijzelaar is terechtgesteld.
Vele oude wonden zijn opengereten, maar het geeft wel aan waar de prioriteiten bij de Duitse (en Europese) justitie liggen en illustreert de nutteloze wetten en maatregelen, die hun politici opstellen.

Een zeer teleurgestelde Europeaan

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »