2021 jaar van bezinning?

Bezinning op ‘onze’ doelstellingen? Je persoonlijke doelstelling? Mijn persoonlijke doelstelling? Wordt het niet eindelijk eens tijd fundamentele vragen te stellen?

Of… gaan we door met streven naar 0,5 % reductie van onze stikstof uitstoot in 2025, 2050 of 2100? Kunnen we die weer ‘voor een prikkie’ overnemen van minder uitstotende gemeenschappen?

Bij de totale lockdown hebben diverse overheden vele passagiersvliegtuigen aan de grond gehouden, vakanties verboden en vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd.

Maar… golden deze maatregelen voor I E D E R E E N ? Vlogen er uitsluitend vrachtvliegtuigen?

Het zijn maar vragen. Maar gaan ze in 2021 gesteld worden? Als we de vakantiebedrijven moeten geloven zitten ALLE passagiersvliegtuigen de komende zomer weer vol passagiers, die hunkeren naar hun (verre) vakantiebestemmingen.

Er is eigenlijk nog maar een kleinere bank, die zijn geld uitsluitend belegd in goede doelen. Het gros van de banken kijkt naar het rendement en dat krijg je toch echt bij de wapenindustrie, de (schaarse) grondstoffenexploitanten, de voedselfabrikanten en de farmaceutische industrie.

Er zijn nog steeds hoopgevende initiatieven en studies. Natuurlijk zijn er de altijd actieve ‘idealisten. Maar die zijn er altijd al geweest! Een doorbraak moet meestal voortkomen uit een crisis, een catastrofe of andere impactvolle gebeurtenis.

Me dunkt dat in 2020 Corona dat is geweest!!!

F U N D A M E N T E L E bezinning op al onze doelstellingen en… de (wellicht) zeer harde consequenties voor het (luxe) leventje waaraan we de afgelopen decennia gewend zijn geraakt. Daartoe overigens aangespoord door marketingtechnieken en reclamemedia!

Dit moest ik weer even kwijt! Een Gezond en Duurzaam 2021  Gerard van Broekhuijsen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »