… met alle op dit moment geproduceerde producten die (bewezen of vermoedelijk) schade toebrengen aan de natuur, de gezondheid en slopende ziekten veroorzaken per direct te verbieden! Eenvoudig toch! De politiek zou er de hand niet voor omdraaien. De maatregelen zouden een breed maatschappelijk draagvlak hebben en het vertrouwen in de politiek zou met sprongen omhoog gaan.
En… hebben we nu werkelijk al die producten nodig met die (binnenkort weer verbeterde?) schadelijkheidswaarschuwingen er op?

Utopie?

Hoezo? Urenlang praten zonder enig resultaat te boeken is dat dan beter? Daar wordt echt niemand vrolijk van. En dan niet tegenwerpen dat het zoveel geld opbrengt, de economie draaiende houdt en banen in stand houdt. Daar kopen de slachtoffers niets voor. En… zoek gerust maar ‘ns uit of al het geld, dat verdiend wordt in de vervuilende, schadelijke en milieuonvriendelijke fabrieken zorgt voor die goed draaiende economie en al die werkgelegenheid. Wellicht blijkt dat de financiële opbrengst dan uiteindelijk toch in andere zakken verdwijnt, waarop de overheid geen zicht heeft.

Let op! Volgens mij zullen op alle alcoholhoudende dranken, sigaretten en ander rookgerei, medicijnen en cosmeticaproducten de nieuwe waarschuwingssymbolen moeten komen te staan:
‘Lange termijn gezondheidsgevaarlijk.’Lange termijn gezondheidsgevaarlijk
Zullen ze dan ook rondom de fabrieken moeten worden gezet waar deze producten worden gemaakt?
Ik kan mij echt voorstellen dat de fabrikanten van bovengenoemde producten hebben meegedacht bij het ontwikkelen van deze waarschuwingsborden. Het zou ook kunnen worden uitgelegd als: ‘Je hart weer als nieuw’.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »