Universele verklaring van de rechten van de mens (UVRM)

Ook de toenmalige Sovjet Unie heeft verklaard zich in te spannen om deze na te streven:

De UVRM werd aangenomen als een verklaring, en het fungeert als een niet-bindend document dat de universele normen voor mensenrechten vaststelt. Hoewel het geen verdrag is, heeft het wereldwijde morele en ethische waarde en heeft het bijgedragen aan het bevorderen van de rechten en vrijheden van mensen over de hele wereld.

Na de aanneming van de UVRM door de VN, hebben veel landen, waaronder Rusland (toen de Sovjet-Unie), hun steun voor de verklaring uitgesproken en hun toewijding getoond aan de bevordering van mensenrechten en fundamentele vrijheden. Als een van de oprichters van de Verenigde Naties heeft Rusland (Sovjet-Unie) in 1948 de UVRM in algemene zin ondersteund.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »