De laatste jaren denk ik -als bijna 76-jarige- anders. De oorlog was voor mij, iets dat mijn ouders hebben meegemaakt. De wereld is geciviliseerd. De ongelijkheid blijft schrikbarend toenemen en lijkt volledig ontembaar. Veiligheid is niet vanzelfsprekend en ook de Vrijheid niet, waaraan we al bijna 80 jaar gewend zijn geraakt.

Oorlog

Is plotseling zeer nabij en tastbaar geworden! Er zijn in diverse landen mensen aan de macht, die vrij spel hebben en alles kunnen doen en laten. En vooral -zeer beangstigend- ook blijkbaar probleemloos buiten de internationale rechtsorde kunnen opereren.

Ongelijkheid

Rijken worden steeds rijker en controle hierop is onbegonnen werk. Trouwens wie zou dit moeten of wil er überhaupt iets aan doen?

De wereld draait door…

Alles gaat rustig zijn gangetje. Poetin blijft ondanks sancties, internationale afkeuring en -volgens mij zelfs tegen eigen beter weten in- burgers en militairen van zijn buurland uitmoorden in een uitputtingsslag voor zij economie, militairen en eigen bevolking. Bovendien is hij druk doende zijn. eigen ‘herverkiezing’ tot zijn dood te garanderen. Zelfs respectabele geciviliseerde landen zoals Israël en de Verenigde Staten verafschuwen niet meer het doden van onschuldige burgers en doen hier -als wraakactie- in volle overtuiging aan mee of respecteren deze handelswijze!

Vervuiling van de aardse atmosfeer

Gaat -na de vliegpauze dankzij de schrikreactie tijdens COVID- onverminderd door en dagelijks wordt de ‘clear blue ski?’ volgeweven met kunstmatige patronen van uitlaatgassen veroorzaakt door de weer ongebreidelde vliegbewegingen van toeristen en andere vlieglustigen. (zie bijgevoegde opname van maandag 11 december omstreeks 10:00 uur boven de Atlantische Oceaan.)

Diplomatie en politiek

Blijken niet opgewassen tegen lobby’s van wapenindustrie, vervuilende industrie, fabrikanten van schadelijke producten voor menselijke consumptie en vooral ook geneesmiddelen die het meeste geld opleveren voor de aandeelhouders.

Geld regeert

De geldstromen in de wereld worden bestuurd door enkele mensen, die absoluut nu al niet weten hoe ze hun kapitaal ooit -tijdens hun leven- zouden kunnen uitgeven. Desondanks zijn ze zeer gedreven voortdurend bezig met het -nog verder- uitbreiden van hun macht en invloed. Want zij weten hoe het moet! NIETS WILLEN ZIJ AAN ANDEREN OVERLATEN OF AAN ANDEREN SCHENKEN, WANT DAN WORDT HET -IN HUN OGEN- EEN PUINHOOP!

Visionairs

Zijn er echter wel! Mensen, die zien dat er iets fout gaat. Mensen, die (voortdurend) waarschuwen voor de gevaren, die het voortbestaan van de mensheid op onze aarde bedreigen. Mensen, die (koortsachtig) wetenschappelijk blijven onderzoeken welke oplossingen kunnen worden ontwikkeld en geboden. Mensen, die de bekende ‘roepende in de woestijn’ zijn.

Ontwikkelingen

Zijn er ook! De energietransitie is (NU AL!) al in staat duurzaam in de totale energiebehoefte van de mensheid te voorzien, zonder uitputting van fossiele in de aardkorst opgeslagen energiedragers. De doelbewuste tegenwerking van de traditionele grote verdieners in dit veld is tanende, maar nog steeds zeer actief!

De ‘deugende’ mensen

Zullen de visionairs, idealisten en politici moeten faciliteren het juiste te doen in het belang van het voortbestaan van de mensheid op deze wereld. Elon Musk, Bill Gates en de ultra rijken in Rusland, China, Saudi Arabië moeten hun ‘eigen beschermde en streng bewaakte privé-staatjes èn hun invloed’ opgeven en overdragen aan publiek te controleren wereldomspannende organen zoals bijvoorbeeld de Verenigde Naties, Wereld Gezondheids Organisatie, Unesco.

Stille geweldloze revolutie

Alleen als deze stille, geweldloze fluwelen revolutie door de overgrote meerderheid van de menselijke bevolking kan worden afgedwongen is redding voor onze aarde mogelijk.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »