Nieuwe kabinet herstelt vervolguitkering WW

Het nieuw te vormen kabinet zal de vervolguitkering voor oudere werkzoekenden moeten herstellen om geloofwaardig te kunnen zijn. Sinds de plotselinge intrekking van deze uitkering op 11 augustus 2003 door minister de Geus is gebleken dat deze maatregel uitsluitend het beoogde bezuinigingseffect heeft opgeleverd. Dat deze maatregel meer oudere werkzoekenden aan een baan heeft geholpen wordt door de cijfers gelogenstraft. In 2004 was het percentage werkzoekende ouderen boven de 55 jaar dat weer instroomde in het arbeidsproces 1,5%, in 2005 is dit gedaald naar 1% en in 2006 wordt voor deze groep zeker geen stijging verwacht ondanks het aantrekken van de economie.
Dit zou de reden voor het kabinet moeten zijn om deze discrimineerde bezuinigingsoperatie met onmiddellijke ingang terug te draaien.

Sinds 1 januari 2004 geldt ook weer een sollicitatieplicht voor werklozen van 57,5 jaar en ouder. Dit leidde tot frustrerende activiteiten voor de kansloze oudere werkzoekenden. Een ambtenaar van het CWI verwoordde het tegenover mij als volgt: ‘… en mag ik u er op wijzen, dat u elke week zult moeten blijven solliciteren totdat u 65 jaar bent!” Een vleugje sarcasme, of puur leedvermaak? Ook de sollicitatieplicht, toentertijd ingesteld om oudere werkzoekenden sneller aan een baan te helpen blijkt niet aan haar doel te hebben beantwoord en zal dus ook weer moeten worden geschrapt.

Realiteitszin en bijsturen naar aanleiding van de praktijk. Als rechtvaardiging voor recente aanpassingen in de regelgeving aangevoerd. Waarom gebeurt dit alleen bij de oprekking van de geluidsnormen voor Schiphol of het toestaan van harder knallend vuurwerk?

Één reactie op “Nieuwe kabinet herstelt vervolguitkering WW”

G. A. OetersZegt:

Vraag: is er al enige beweging te constateren met het weer in ere herstellen van de vervolguitkering.
Met vriendelijke groet,
Gerard Oeters


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »