Ja hoor, als je de Grieken een onmogelijke bezuinigingsopdracht oplegt, moet je jezelf ook aan de regels houden. Ik hoor het De Jager nog zeggen.
En intussen de burgers m.b.v. de gezamenlijke media klaarstomen voor de zoveelste ‘broekriem aanhalen operatie’.

Wat mij opvalt is dat in de politiek nooit wordt gesproken over zelf bezuinigen! Het kabinet trekt zich zo’n drie weken terug om de te nemen maatregelen te bespreken om de ‘crisis’ te bezweren. Voorzien van alle verzorging en alle gemakken, mag ik aannemen. En na die periode hebben ze de crisis dan  ‘weggepraat’.
Het is net als tegenwoordig gebruikelijk bij veel teveel organisaties, er zijn in onze economie teveel mensen, die praten over hoe gewerkt moet worden, dan mensen die dit werk moeten doen. Ik ben benieuwd wat er straks uitrolt? Dat ze iets hebben bedacht om het vertrouwen in het landsbestuur terug te brengen.

Een tip: Als je van een ander vraagt de broeksriem aan te halen, zorg dan dat duidelijk zichtbaar is dat je dit zelf ook doet!

Bij alle maatregelen, die tot nog toe besproken zijn om de Europese crisis het hoofd te bieden heb ik dit nog niet kunnen zien. Noch bij de politici maar net zo min bij de veroorzakers: de ‘spelers’ op de financiële markten, die nog steeds louter bezig zijn met het maximaliseren van hun eigen profijt!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »