Ik zoek een bank die…

… mij het minst KOST!

Wat is er gebeurd de laatste decennia? Vroeger bracht je je spaargeld naar de bank, om die bank er wat mee te laten doen. Investeringen mogelijk te maken en geld uit te lenen. Je kreeg hiervoor rente.

uitschudden

Momenteel, 2014, krijg ik een maandelijkse rekening voor het  beveiligen van mijn geld, ook de ‘digitale beveiliging’. Het verslag van wat er met mijn geld gebeurt: de bankafschriften, moet ik betalen. Het verplichte pasje, dat ik volgens de bank nodig heb, kost mij geld. Bovendien is de rente op de goedkoopste rekening in de orde van grootte van enkele procenten!

Het is overigens NIET meer mijn SPAARgeld, maar AL mijn geld, want het is al jaren niet meer mogelijk salaris, uitkering e.d. contant te laten uitbetalen. Bovendien is het geld, dat je naar de bank brengt niet meer JOUW geld. Als het bij de bank is ‘zoekgeraakt’ ben je het gewoon kwijt!!!

Het ‘Alex rendement‘ van ruim meer dan 50%, is uitsluitend weggelegd voor mensen, die met minstens € 350.000,-  vrij kunnen ‘schuiven’ en Alex doet juist om dit rendement te behalen ‘even helemaal NIETS!

Je kunt mij niet vertellen, dat de ‘deskundigen’ bij de banken deze rendementen niet kunnen halen. Maar mij wel laten betalen voor hun activiteiten, diensten en beveiliging , die vroeger gewoon uit hun rendement werden bekostigd.

Wie kan mij vertellen welke bank mij -als AOW’er, die vanaf zijn 20ste heeft gewerkt, maar de laatste 8 jaren van zijn pensioenopbouw heeft gemist dankzij een banenwissel en daarop gevolgd ontslag i.v.m. fusies- het minst KOST?

Één reactie op “Ik zoek een bank die…”

roteu Zegt:

We moeten wat over hebben voor het ideaal van Europa.
Daarvoor is de euro, waarvan van te voren is uitgelegd door economen dat die niet kon werken.
Die dus mislukte euro heeft er toe geleid dat de Italiaanse meneer Draghi nu de euro rente op een kwart procent heeft gesteld.
Sparen heeft dus geen zin meer, de inflatie is hoger dan de rente.
Ook is het gevolg dat pensioenfondsen niet meer mogen indexeren, zij moeten rekenen met een rente van rond één procent.
Maar de heilstaat komt, daar zijn offers voor nodig,

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »