De Velsense politieke partij LGV heeft in een brief aan de Verenigde Naties gevraagd waarnemers naar Nederland te sturen om de rechtmatigheid van de Gemeenteraadsverkiezingen te onderzoeken.

Gerard--LGV--Klein

In de brief stelt het bestuur dat al jaren de gemeenteraadsverkiezingen onterecht worden gedomineerd door de landelijke politieke partijen. Ook de landelijke media schenken in de campagnetijd onevenredig veel aandacht aan de landelijke politieke partijen en hun kopstukken.

Volgens LGV is sprake van manipulatie van de gemeentelijke verkiezingen, aangezien de landelijke overheid maatregelen treft om belangrijke bezuinigingen financieel af te wentelen op de gemeenten en zij via hun steun aan hun plaatselijke afdelingen er voor zorgen, dat dit beleid dan wel door hun plaatselijke partijgenoten zal worden uitgevoerd.

Bovendien worden de verzoeken van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen, de financiering van plaatselijke politieke gelijk te trekken aan de landelijke politieke apparaat, al jarenlang door de landelijke politiek niet inhoudelijk behandeld. Hierdoor is ongelijke behandeling en een grote achterstand in de campagnemogelijkheden voor de lokale politieke partijen ontstaan.
Bij monde van partijsecretaris Gerard van Broekhuijsen verklaarde het bestuur zich ook te ergeren aan de aandacht die door de landelijke publieke media aan de lokale politieke groeperingen wordt geschonken. Regelmatig worden voorbeelden getoond van plaatselijke politieke groeperingen die goedbedoeld zijn, maar onnozel en amateuristisch worden gepresenteerd.

LGV stelt tevens, dat als door de VN-waarnemers geen onrechtmatigheden worden geconstateerd, zij een gang naar de rechter niet uitsluiten.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »