Waanzinnig en onbegrijpelijk

Rate This

ribbon-black_68

Dat een lokaal conflict (zie ook: http://jusd1.wordpress.com/2014/07/17/separatists-admit-downing-a-civilian-plane-in-tapped-conversation-full-transcript/) zulke proporties kan aannemen. Toch liggen escalaties en dergelijke incidenten eigenlijk wel voor de hand. Wapens in alle soorten en maten zijn ruim voorradig in de wereld. Wat erger is: ieder die dit wil kan er aan komen!

Verschillen in behandeling van bevolkingsgroepen en bevoordelen van ‘eigen mensen’ qua geloofsovertuiging, etnische geaardheid, familiebanden enz. blijken nog steeds regelmatig bron van geweld.

Kortom we drijven langzaamaan naar steeds meer escalaties en verder af van begrip en solidariteit. En de politiek? P r a a t; m a n a g e t; d o e t  g e w i c h t i g; z o e k t, maar vindt nauwelijks structurele oplossingen. Tops mislukken; vredesbesprekingen lopen op niets uit; criminelen (vooral ook die met witte boorden) hebben vrij spel; wantoestanden blijven bestaan en weerloze mensen krijgen geen bescherming.

Maar… o n d a n k s de politiek vinden er succesvolle sportieve internationale sportontmoetingen plaats, waar miljonairs een spelletje spelen en vele malen meer geld omgaat dan in de armoedebestrijding. Wereldwijd werken wetenschappers nauw en toegewijd samen om problemen op te lossen. Overal vinden internationale saamhorige culturele evenementen plaats en luisteren mensen naar elkaar en hun visie op geluk, liefde en samenleven. (Het is de tijd van de festivals!)

Waar op deze wereld is het voorbeeld van de ideale situatie waarnaar we kunnen gaan streven?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »