Alarmfase 1

De wereldbevolking lijkt in 3 globale groepen te kunnen worden ingedeeld:

Groep 1: We maken ons wel zorgen, maar we gaan rustig door met ons leven. We kunnen er toch niets aan doen. We zetten -zo veel mogelijk- in op een leefbare planeet, het terugdringen van excessieve exploitatie van onze grondstoffen, aantasting van het klimaat en hopen dat het goed afloopt.

Groep 2: De Derde Wereldoorlog is al begonnen. De onvermijdelijke escalatie zal leiden tot de totale vernietiging van de mensheid op onze planeet. Het is een kwestie van tijd.

Groep 3: Wij zijn de machtigsten, de geschiedenis leert dat. We zullen de anderen, die niet naar ons luisteren wel op de knieën krijgen. Wij zullen overwinnen. Wie ons in de weg staat of het niet met ons eens is vagen we van de aardbodem.

Bedreiging

Deze groepen zijn traditioneel al eeuwenlang aanwezig en bewonen samen de aarde. Gezien de huidige tijd van escalatie, voortdurend dreigen naar elkaar en het opbouwen van steeds grotere vernietigende militaire kracht, zijn we momenteel echter op een niveau gekomen, dat de ontwikkelingen onomkeerbaar lijken te zijn.

Scenario’s

Deskundigen schetsen scenario’s voor de toekomst: Groep 3 gaat steeds verder tot ze zich genoeg machtig voelt om de ‘aanval’, die dan niet meer ‘militaire operatie’ genoemd zal worden, maar ‘de grote afrekening’ uit te voeren.

Apotheose

Defensie (verweer) is hiertegen niet bestand, en kan alleen maar bestaan uit het vernietigen van de aanvaller. Kortom wat blijft er dan over? Wat sinds het begin van de wapenwedloop al werd gevreesd!

Is er dan niemand?

Ik hou mijn hart vast en weet echt geen oplossing of iemand, die dit op kan lossen.

Oplosbaar?

Een oplossing zou toch simpel kunnen zijn:

Net zoals het in februari 2022 begon, hoeft iemand slechts te zeggen: “Wij stoppen met bombarderen en doden.”

Als we daarna via de -al bestaande- diplomatieke kanalen (weer) bij elkaar kunnen komen om de aangerichte schade (liefst gezamenlijk) te herstellen en gaan werken aan opbouwende duurzame oplossingen voor de grote problemen, die de gehele mensheid op onze kleine planeet nog voor de kiezen gaat krijgen.

Alleen dan kunnen we gezamenlijk als één groep overleven. Met de groepen 1 en 2 als denktank en uitvoerders en groep 3 als de ’tot rede gebrachte’ groep dwalingen, die tot de oorspronkelijke menselijke wereldbevolking zijn teruggekeerd.

Dit is al eerder redelijk tot stand gekomen in Europa net na de Tweede Wereldoorlog. Laat er geen Derde Wereldoorlog nodig zijn om eenzelfde vrede -die tot nog toe- al 80 jaar heeft standgehouden weer volledig te herstellen of zelfs tot stand te brengen in een omvangrijker gebied op aarde.

Opdracht

Alle gezamenlijke denkkracht, wetenschap, deskundigheid, overredingskracht, rede en wil van de gehele mensheid zal moeten worden ingezet om tegenwicht te bieden aan brute gewelddadige, dodelijke, vernietigende, machinale uitroeiingspoentieel en de groep, die dit bewust wil inzetten.

Er is m.i. geen andere mogelijkheid!

Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil en ook hun huidige vijanden.

Vrede is mensenwerk!

De vredesduif zal door iemand moeten worden losgelaten en in staat gesteld iedereen tot rede te brengen. Daarmee moet koste wat het kost een Derde Wereldoorlog voorkomen kunnen worden.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »