Een paradijs op aarde?

Eigenlijk zijn er op de aarde al vele paradijselijke plekken te vinden. Je hoeft er geeneens Europa voor uit. De vakantiefolders staan vol van plekken, waar toeristen zich voor 8 tot meer dagen in een paradijs kunnen wanen. De bewoners van deze plekken zijn hun leven lang al gewend in deze paradijselijke sfeer te leven. De toeristen vergapen zich aan de ongerepte schoonheid van vele vakantiebestemmingen.

Die zijn te vinden op onze aarde!

Zijn deze plekken uit te breiden? Dat is de vraag. Waar moeten we beginnen?
Begin bij jezelf en weiger je neer te leggen bij de schijnbaar onvermijdelijke negatieve kanten van de huidige maatschappij.

Positieve bekrachtiging

heette het project waarin ik mocht deelnemen op de Velsense basisschool waarop ik werkte. Psycholoog Wim Lancée introduceerde Positive Re enforcement Techniques, die hij had toegepast in het gevangeniswezen in de Verenigde Staten. (zie: https://chat.openai.com/Positieve bekrachtiging). Ik heb nooit meer iets gehoord of gezien over dit project, maar als we -als toeschouwer van wat in Oekraïne en Gaza gebeurt- toch eens dit nieuws -dat alle informatie overvleugeld- eens volledig kunnen negeren en de aandacht afleiden op het paradijselijke van onze aarde!

Is dit het proberen waard?

Translate »