Als buren in Nederland een conflict hebben, kunnen ze mr. Frank Visser of de huidige Rijdende Rechter mr. John Read te hulp roepen om een oordeel te vellen waar beide partijen zich aan moeten houden.

De oorlog in Oekraïne dan?

Eiser en verweerder

Eiser is Vladimir Poetin, die vindt dat Volodymyr Zelenski moet aftreden, een deel van het grondgebied van Oekraïne aan Rusland moet afstaan en afzien van het lidmaatschap van de NAVO.

De andere partij Volodymyr Zelensky weigert dit en verdedigt zijn grondgebied tegen het binnendringen van troepen uit Rusland en het doden, verwonden en vernietigen van woningen, gebouwen, nutsvoorzieningen en overige infrastructuur van zijn burgers.

Hoorzitting

Er komt dan een hoorzitting, beide partijen mogen hun eisen en verweer daartegen toelichten.

Schouw

De rechters gaan zelf kijken en nemen waarnemers en deskundigen mee.

Uitspraak

De rechters bestuderen de gehele gang van zaken en maken hun oordeel bekend, waar alle partijen zich dan aan houden.

Simpel toch?

Waarom kan dit niet Internationaal? Omdat het bij buren door mr. Frank en mr. John ook niet altijd duurzaam lukt.

Internationaal

Recht en rechtspraak zijn noodzakelijk om in een gemeenschap individuele en groepsconflicten ordelijk te kunnen schikken. Met geweld denkt de fysiek sterkste partij conflicten of wensen te kunnen oplossen. Dit keren is absoluut onmogelijk!

Redelijkheid

Tot rede brengen, gepleegde misdaden veroordelen en de daders straffen is absoluut noodzakelijk. Lukt dit niet, dan geldt het recht van de sterkste, die zich niets van de ander aantrekt of gewoon ombrengt. Een gemeenschap is dan overgeleverd aan de nukken en onredelijkheid van deze ‘sterkste’. De geschiedenis leert dat nagenoeg al deze ‘geweldplegers’ toch op een gegeven moment voortijdig en soms zeer gewelddadig aan hun einde komen door massale opstanden van grote groepen onderdrukten.

’t kan niet anders blijkbaar

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »