Rate This

Het momentum is daar. Na de brute invasie van Poetin in buurland Oekraïne is een wereldwijde storm van protest opgestoken. In alle hoofdsteden en grote steden in de gehele wereld zijn burgers de straat opgegaan met spandoeken en borden: ‘Putin war criminal’ en ‘No War!’ Deze ongekende afwijzing van oorlog en geweld, zal Poetin met geen enkele repressiemaatregel kunnen beteugelen.

Rusland komt volledig alleen te staan. De roep om te stoppen met deze heilloze oorlogsacties wordt steeds universeler. Zelfs zijn trouwste bondgenoten zullen hem, na hun aanvankelijke steun, de rug toekeren.

Het Russische volk is zijn leugens zat. Zij eisen dat het brute optreden tegen demonstranten en opsluiten van oppositieleden onmiddellijk stopt en allen die hierdoor in de gevangenis zijn beland worden vrijgelaten.

Ook China, dat zich aanvankelijk van commentaar onthield, heeft zich in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties nu achter de veroordeling van de illegale invasie geschaard.

De dreigementen van Poetin om bij tegenwerking van zijn plannen kernwapens te gaan inzetten hangt nog als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de wereldbevolking.

De wereldwijde publieke opinie keert zich tegen alle leiders, die niet luisteren naar meningen die hen niet aanstaan. Wereldwijd wordt er tegen geweld geprotesteerd, maar lokaal ook tegen de exorbitante rijken, die eigenlijk van gekkigheid niet weten wat ze met hun kapitaal moeten doen.

Thomas Piketti, de vooraanstaande econoom, die al jaren pleit voor een betere verdeling van de welvaart in de wereld, heeft een wereldcongres bijeengeroepen om de financiële en klimaattechnische problemen op de aarde nu eindelijk tot het primaire probleem van deze tijd uit te roepen.

Het doel: gezamenlijk en radicaal hetgeen dat deze crisissen veroorzaakt te lijf te gaan. Om te overleven op deze aarde is samenwerking met de leiders van alle landen en de bewoners absoluut noodzakelijk.

Nagenoeg alle wetenschappers onderschrijven deze noodzaak en vanuit het kamp van de sceptici lopen dagelijks -nadat ze de analyses grondig hebben getoetst- wetenschappers over naar het kamp van de voorstanders.

Er begint consensus te groeien op wetenschappelijk en politiek gebied, dat de wereldwijde publieke opinie -als meest massale ‘gezond verstand’ bron- prioriteit moet krijgen.

De mens wordt, als soort, bedreigd. Het biologische mechanisme ‘lijfsbehoud’ heeft de overhand gekregen. Het is niet meer: ‘Ieder voor zich en God voor ons allen.’

De gehele wereldbevolking gaat gezamenlijk aan de slag om de zeer korte tijd, die een mens op deze wereld doorbrengt, voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Niet als elkaars concurrent, maar als één grote wereldwijde familie.

O…. wat zal ik blij zijn als deze voorspelling zal uitkomen!

Braccaedomos

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »