Draag het Ban de Bom teken!

https://chat.openai.com/share/45decd66-9939-4598-8e35-7f14f2e0ae76

De actuele gebeurtenissen: de internationale spanningen over nucleaire kwesties; de modernisering van nucleaire arsenalen en het weer oplaaien van de wapenwedloop en het openlijk dreiging met het inzetten van kernwapens door wereldleiders noodzaakt blijkbaar nog relatief weinigen tot een openlijke afkeiring van deze tendens.

Dit in tegenstelling tot de laatste helft van de vorige eeuw toen het “Ban the Bomb” symbool overal ter wereld werd gedragen en getoond om krachtig en visueel uit te drukken en aandacht te vragen voor deze kwesties.

Het symbool werd voor het eerst ontworpen in 1958 door de Britse kunstenaar Gerald Holtom en werd snel overgenomen als een symbool van de vredesbeweging.

Het “Ban the Bomb” symbool, ook wel bekend als het vredesteken, is internationaal erkend symbool dat gebruikt wordt door vredesactivisten en organisaties die streven naar nucleaire ontwapening en tegen de wapenwedloop zijn.

Het zou een goed signaal zijn als het “Ban the Bomb” symbool weer in opkomst komt! Hernieuwde aandacht voor de vraagstukken met betrekking tot nucleaire wapens en de roep om ontwapening is bittere en actuele noodzaak. Er zijn verschillende momenten geweest waarop dit symbool prominent aanwezig was, zoals tijdens grote anti-kernwapendemonstraties en bij alle internationale vredesbewegingen.

De actuele gebeurtenissen, zoals internationale spanningen over nucleaire kwesties, de modernisering van nucleaire arsenalen en de aanhoudende oorlogen, zorgen -naar mijn mening- voor grote bezorgdheid bij de overgrote meerderheid van de wereldbevolking.

Het dragen van het “Ban the Bomb” symbool zou hun afkeuring van het geweld op dezelfde krachtige en creatieve wijze ook in deze tijd kunnen re-activeren.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Translate »